Project Benja in Oeganda

Benja is een Nederlandse organisatie die hun krachten hebben gebundeld met een lokale organisatie in Oeganda om de straatkinderen in dit land op te vangen. Bij Benja is elk kind welkom en er wordt naar ieder afzonderlijk kind ècht geluisterd. Ze bieden de kinderen een luisterend oor, een knuffel, een pleister, een volle maag, een kans. Benja biedt de kinderen een toekomst door ze scholing, een veilig onderkomen en begeleiding te bieden.

Veel van de kinderen bij Benja hebben nare dingen meegemaakt. Van mishandeling door familie leden tot voor een droge slaapplek vechten met andere kinderen. Hun vertrouwen in de mens is weg, ze lopen vaak erg achter m.b.t. educatie en sommigen zijn verslaafd. Verslaafd aan drugs, aan snel geld verdienen, aan het straat leven. Hiervoor biedt Benja begeleiding. De kinderen worden dan ook eerst begeleidt voordat ze naar school gaan. Een bed en drie maaltijden per dag is hierbij een basis.

De kinderen worden gesponsord door mensen wereldwijd. Ik mocht voor Benja de kinderen en het project vastleggen zodat de sponsoren op de hoogte gehouden kunnen worden via brieven en uiteraard ook social media.