Agractie

Op 1 en 16 oktober 2019 kwamen zo’n tienduizend boeren bijeen in Den Haag. 400 trekkers parkeerden op 1 oktober op het Malieveld, twee weken later kwamen er weer duizenden boeren naar Den Haag. Dit keer was het Malieveld niet genoeg. Ze reden door het centrum op weg naar het Binnenhof. Genoeg reden voor de stad Den Haag om Defensie in te schakelen en het Binnenhof te beschermen, want eerlijk is eerlijk; het Binnenhof is niet gebouwd om grote trekkers binnen te laten.

De boeren komen in actie omdat ze vinden dat politici, media en activisten de afgelopen jaren een negatief beeld over boeren hebben geschetst. “Wij zijn geen dierenmishandelaars en milieuvervuilers; we hebben hart voor ons bedrijf. De onbetrouwbaarheid van de overheid en instanties is voor ons aanleiding om een tegengeluid te geven. De problemen van Nederland horen niet op ons bordje thuis” – de website Agractie.

Ik was erbij en maakte foto’s van de demonstraties.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *